July 4, 2012

Senarai Kedai Untuk Kad Diskaun Siswa 1 Malaysia (KDS1M)

 

1. Semua pelajar mula excited dengan Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (KDS1M) yang diperkenalkan oleh kerajaan baru-baru ini, namun adakah anda tahu di kedai mana yang anda boleh gunakan KDS1M ini..

2. Seperti yang dilaporkan dalam entri sebelum ini , terdapat 51 syarikat yang bersetuju memberi diskaun melalui KDS1M ini. Berikut aku senaraikan kedai-kedai yang mengambil bahagian mengikut kategori.

  • Buku & Alatan Tulis
  1.  MPH Bookstores
  2.  Imlaq Book Centre
  3.  BORDERS
  4.  RONA
  5.  Kiang Trading
  6.  Koperasi Dewan Bahasa Dan Pustaka Malaysia Berhad
  7.  Koperasi Kedai Buku Universiti Malaya Berhad
  8.  Koperasi Universiti Sains Malaysia Berhad

  • Kelengkapan Sukan/ Peralatan / Pakaian
  1. Bata
  2. iFamily
  3. Koperasi Keluarga Dato' Haji Hashim Mamat Kuala Terengganu Berhad 
  4. Texline Lino

  • Klinik / Optometri / Cermin Mata
  1. Poliklinik An-Nisa'
  2. Qualitas Health
  3. Focus Point
  4. Menara Optometry

  • Makanan Dan Minuman
  1. KFC
  2. Daily Fresh
  3. A&W
  4. Coffee Berry
  5. The Chicken Rice Shop
  6. Restoran Kenny Crab
  7. Sweet Chat
  8. Legend's Claypot Bariyani House
  9. Dubu Dubu Seoul Food
  10. My Java Coffee
  11. Pancake House International
  12. Station One Cafe
  13. Gloria Jean's Coffee
  14. Bangi Kopitiam

  • Hotel dan Penginapan
  1. Ancasa Hotels & Resorts
  2. Ancasa Hotel & Spa Kuala Lumpur
  3. Ancasa Allsuites Resort & Spa Port Dickson
  4. Jerejak Rainforest Resort Penang
  5. Ancasa Express Pudu
  6. Tune Hotel
  7. Leo Express Hotel
  8. Koperasi Al-Taqwa Kampung Kisap Langkawi Berhad
  9. Koperasi Guru-Guru Melayu Kedah Berhad
  10. Koperasi Majlis Guru Ugama Menengah Berhad
  11. Koperadi Melayu Berjawatan Kerajaan Negeri Sembilan Berhad
  12. Rakyat Travel SDN BHD

  • Saloon/ Produk dan Pusat Kecantikan
  1. Foot Master
  2. Paris Hill
  3. Proactiv
  4. Clara
  5. Koperasi Puteri Terbilang Malaysia Berhad


  • Produk IT
  1. Koperasi Celcom Berhad
  2. Koperasi Pegawai-Pegawai Dewan Bandaraya Kuala Lumpur Berhad

  • Lain-Lain
  1. BKZ Bikerz (Motosikal)
  2. Roller Star Arena (Kasut Roda)
  3. Double Site (Helmet / Aksesori Motor)
  4. Koperasi Kakitangan Maktab Kerjasama Malaysia Berhad
  5. Koperasi Kolej Kemahiran Tinggi Balik Pulau Berhad
  6. MYDIN

3. Oleh itu macam mana, masih excited atau dah kurang excited - nya, bagi aku sendiri mungkin kurang sikit, sebab aku selalu berbelanja di Giant dan Tesco (ini yang terdekat lah).

4.  Mungkin yang boleh mengembirakan aku adalah dengan tersenarainya KFC , MYDIN dan MPH disitu selain Daily Fresh dan BATA..

5. Apa pun kita jangan condem dulu usaha ini, kerana ini baru permulaan dan siapa tahu mungkin pengusaha-pengusaha lain akan menyusul di masa akan datang apabila melihat kedai-kedai yang sertai usaha ini dapat menarik para pelajar..

6. Untuk maklumat lebih lanjut lawati 1pengguna.com .. Salammm


Untuk senyuman lebih manis sempena Ramadhan

55 comments:

  1. sumber dari mane ye bro,taw kedai2 mane yg terlibat nie sume...maaf la..wa baru hbs exam nie..taw2 hbs exam de pasal mende nie..excited..wa bace surat koba arini takde oyak plop...

    ReplyDelete
  2. sumber dari 1pengguna.com tu hah.. semua ada kat situ.. nama-nama kedai.. cawangan-cawangan kedai.. hee

    ReplyDelete
  3. thanks brooooo ^^.daebak.

    ReplyDelete
  4. yg paling x puas ati kedai peralatan sukan...nmpk sgt nk untungkan kroni umno

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku nak juga ada nike, adidas atau paling tak pun al ikhsan..

      Delete
    2. semua senarai agensi tu daftar secara sukarela ... pikir untungkan umno la pe la ... taiko ... suruh itu pembangkang punya company kasi daftar la ...

      Delete
    3. besar jugak eh cable UMNO.
      puiiii!
      fanatisme parti politik!

      Delete
    4. pasaraya xdea k ???

      Delete
    5. Wei kami dah. Pi kat kedai Bata, takderpun, depa tak layan ada lah lagi

      Delete
    6. org da bagi lagi byk cerita ka? ni sial punya org..

      Delete
  5. sial..xreti nk bersyukur..balik2 lu org nk smbg pasl kronu umno! pundek lu..kalo xkasi bising, da kasi menyalak mcm anjing!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tah.. dah dpt pun lg mau memekak.. kng x bagi ckp gov songlap duit.. da bg lg byk citer.. ni gampang punye org..

      Delete
    2. Dah peah try guna belom?

      Delete
  6. senang cerita, kalau nk keco kroni2, yg x puas hati tak payah nk amik. jgn ckp org. esok lusa da jd pemimpin ko pon pentingkan kroni jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kroni x kroni yg penting rakyat dpt.. pmbngkng handle nnti blom tntu dpt sume ni..

      Delete
  7. menyalak ape mnyalak.. lu yg bising2 tu ape...lu yg mnyalak lebih.. npk sgt lu geng2 kroni.. nak boyotkan perut je tau.. make up duit sane sini.. lahabau esok luse kalo da tumbang, baru leh tgk pentingkan ke x. lu ingt sume org prangai selfish mcm lu ke mardiana?? wakkakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak, awak kena faham.
      politician semua sama.
      sama je semua dua kali lima.
      kalau awak cakap BN banyak main kroni, memang betul.
      tu ha tender dekat shah alam tu angkat sampah, potong rumput kroni PR. baru pegang negeri dah nampak dah dua kali lima dgn BN.
      sama je dua dua.
      Keep calm and use KADS1M laike boss.

      Delete
    2. yg mnyalak ko.. bkn org.. dh dpt lg byk crite plak.. ko igt pr brsih sgt ke? big organization beb.. dlm tu msti ade yg busuk.. klu pr mmrintah pun blom tntu bleh dpt cmni.. silap2 die tarik lg ade.. adelah nnti alasannye.. tngu jela.. skng ni gov bg sume ckup.. nnti tuka gov, akibatnye sesame la kite tanggung.. blom psti elok.. jnji sume org bleh buat.. jgn jd bodo..

      Delete
    3. oi bodo. diam

      Delete
  8. biasalah 2..perniagaanlah katakan.

    ReplyDelete
  9. problem pegi A&W and then diskaun for air jer..mmg terkena.

    ReplyDelete
  10. hmm..kad diskaun 1siswa ni agak useless kalo kedai2 sekitar tempat kampus sndri xde join bnde2 ni.fastfood kompom xde bg diskaun mknan slen air kecuali MCD.nk kurang kan beban rkyat permanently mestilah kene kurang kan cukai tp xde pon ckp mse bajet 2013.sumenye jus only one time rebate or discount.pape pon gudjob la en najeb.

    ReplyDelete
  11. di mydin diskaun tu bkn utk semua brg, makanan x termasuk, kalau pakaian tu adalah :)

    ReplyDelete
  12. lebih baik ade dr tade kn..appreciate la ap yg gov bg.

    ReplyDelete
  13. gorilla jeans for students? not for me..

    MYDIN je penyelamat.. brg makan harian takde? KFC & A&W tak bole makan tiap2 hari.. high blood nanti.

    ReplyDelete
  14. Saya appreciate cuma selama ni saya tak penah pegi pun semua tpt2 ni. KFC & A&W saya sudah pangkah semenjak doctor pesan berhenti lah mkn fast food. Saya hanya membeli barang makanan di Giant sebab murah. Tidak bersyukur kah saya?

    ReplyDelete
  15. klu xckp appreciate nk ckp pe lg kn..ole2 pilihanraya je ni..

    ReplyDelete
  16. xtaw la nak ckap pa skrg yg penting kerajaan jga jgak kepentingan student n rakyat dia.. prihatin jgak mslah rakyat yg xckup bujet... agak2 ar xkn nk tolg 100% pk2 la sendri..jgn keja nak hentam je..

    ReplyDelete
  17. tak hentam pon. nak tolong pon biar la kene sasaran bukan melepas batuk di tangga je. pelajar kene makan tiap2 hari tp mydin tak bagi diskaun utk makanan. terima kasih mydin di atas diskaun penyangkut baju & shampu! kami akan beli banyak2 buat stock!

    ReplyDelete
  18. Saya pun tak pergi tempat2 yang dinnyatakan di atas ni. Boleh kata 2 atau 3 tempat je saya pergi. Tapi bersyukur lah asalkan ada jugak diskaun tu. Macam ni lah orang melayu kita, bagi betis nak paha. Bersyukur lah dengan apa yang kita ada, apa yang kita dapat. Kalau nak lebih, usaha sendiri.
    Dan tak payah lah nak sembang politik kondem parti sana sini baik kerajaan atau pembangkang.

    ReplyDelete
  19. dengar ade limit penggunaan kad ni..mcm mne kite nk tau eh? and than, mcm mane kite nak tau percent diskaun yg diberi? mcm kfc 5%..yg lain2 how?

    ReplyDelete
  20. bersyukurlah dengan apa yang ada. bila tak bagi, bising. bila dah bg, mcm2 comment pulak. usaha lah lebih sikit untuk dapatkan yang terbaik. tak kan semua nak main suap je. makin disuap, makin pemalas, makin menjadi nanti.

    ReplyDelete
  21. Untuk maklumat anda,bata tiada dalam senarai.Sila double comfirm before post any information.They reserve the right to sue you on this.You are making people trouble.Ibu saya telah dimarahi sebab tiada check sebelum pergi bata dan kedai bata tak terima pun kad diskaun kita ini.Thanks,Bro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk pengetahuan sedara, senarai yg di update tu, adalah copy paste direct dari 1pengguna.com pada tarikh berkenaan.. Kalau ada syarikat yg dah tarik diri or ada syarikat yg dah ditambah (macam MAS dan Fire Fly semua) boleh lah update diri sendiri dan juga ibu sedara di 1pengguna.com .. 1pengguna.com tu lagi senang ditaip berbanding blog saya ni.. ;p

      Delete
  22. untuk tiket kapal terbang or tiket bus xde kew ?

    ReplyDelete
  23. nk tnye , tiket kapal terbang , tiket bus and train xde diskaun kew ?

    ReplyDelete
  24. hmm..u sya dlm hutan..mana ad kdai y disenaraikan 2.. yg ad pon, kfc je..x adil lah macam nie

    ReplyDelete
  25. Amboi amboi amboi.. tak adil lagi ??? nak mcm mana lagi.
    Dah bagi diskaun KFC pun komplen lagi...
    Kalau dpt diskaun makan kt warung nasi lemak pun dah kira bersyukur. Cuba pandang2 negara lain.

    Patutlah Singapore asyik memerli ja org Malaysia. Sampai underwear pun ada cop gomen.

    Aduhai bangsaku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2.. aritu ade pakcik teksi kat Singapore perli2, tp ak tak marah pun. Sebab memang betul2 berlaku.



      Delete
  26. troknye la org kita ni,,dah bagi betis nak pehe,, klau sume krajaan bagi subsidi 100 % lingkop la negara,,pike la negaraaa,,,alahaaii

    ReplyDelete
  27. Selama ni pernah ke Kita Mkn dr kecik gov tanggung.. Saya belajar habis gak sampai degree tp tak kecoh pun.. Masa tu mana ada kad siswa, pandai je student budget .. Syukur je la... Kad tu Bkn utk Mkn ke baju tapi diskaun utk stationery..

    ReplyDelete
  28. Aku sarankan . Ank2 si pembangkang ni buang atau bako je kad siswa . Mngkin dgn cara tu hah puas hti sniri kan. K take note .

    ReplyDelete
  29. Mana ada wei, kami pi kat Bata, tak. Dapatpun, tak dilayan lagilah

    ReplyDelete
  30. baru dapat hari ini. terima kasih atas maklumat..buat hiasan di wallet pun boleh.

    ReplyDelete
  31. Nak kutuk2 gov mcm budak2 . Semua benda kalau nak di bg mmg tak la . Sekurang2 nye gov ade effort nak tolong student . Btw kad mahasiswa tu untok tolong beli barang2 peralatan and buku pikir dgan lebih matang la . Yg pasal makanan tu , boleh amek sikit dry duit beli2 barang tu . Ni semua benda nak diskaun susah la kan . Yg pembangkang tu ! Ade effort ke tolong rakyat kat bawah negeri dy ?? Ade ?? Bukan nak ckp ape la kan . Yg pembangkang pown mcm ape je lebih baik gov yg membantu rakyat ✗ kira rakyat tu parti ape . Tp dyorg tetap tolong . Pikir pakai otak jgan nak salah kan gov je . Puihhhh

    ReplyDelete
  32. sbg permulaan, oklah nih .. yg penting mph,kfc n mydin tu sbb sy sllu pergi sana n dekat je dgn rumah.. kira boleh lah dari xde ..

    ReplyDelete
  33. olo.kedai 1 malaysia xdpt diskoun ke.

    ReplyDelete
  34. bersyukur dgn ape yg ade lebih baik dripd x dpt ape2...

    ReplyDelete
  35. masalah paling ketara kenapa hotel dan penginapan tersenarai paling byk compare to kedai buku? =(((( need explanation lor..

    ReplyDelete
  36. Atleast ade. Terima kasih. Syukur.

    ReplyDelete
  37. baru lps bli buku kt mph gna kad ni plus baucar buku..memhg berbaloi..hihi

    ReplyDelete
  38. saya masih x boleh nk komen ape2 koz saya masih belum gunakan dimana-mana kedai yg di sebutkan diatas tadi....

    ReplyDelete

Komen-Komen akan ditapis bagi mematuhi Akta Keterangan (Pindaan) 2012. Kesopanan dan Kesusilaan anda amat dihargai.. Terima Kasih.. =)

Nuffnang

Terbaik Bulan Ini..

Nuffnang Poll 2.0